Да открием забавлението и смеха

Да открием забавлението и смеха

Веселото сърце е благотворно лекарство, а веселият ум изработва изцелението… –ПРИТЧИ 17:22

Искате ли да чуете една смешна история? Има много такива и те са свързани с нещата, които са ми се случили в мото обикновено ежедневие. Сега, аз не се смеех, когато тези истории се случваха, но се радвам, че сега мога да се смея като се сетя за тях.

Например, не че е забавно, когато не можех да направя косата си да стои както трябва, но ако бяхте видели какво направих, за да го постигна, със сигурност щяхте да се смеете. Не беше забавно, когато се опитвах да шия дрехи, особено за хората, които трябваше да ги носят. И беше толкова дразнещо, когато Дейв ме замеряше с пакетчета хартиени кърпички за ръце в магазина за хранителни стоки, но сега осъзнавам, че той знаеше как да се забавлява малко, без значение какво правеше. Радвам се, че се научих да гледам назад към такива моменти и да виждам хумора и забавната страна в тях.

Сега аз знам, че не всичко в живота е непременно приятно, но мисля че всички ние трябва да се научим да се забавляваме повече в живота си. И аз се обзалагам, че ако отделите време да се замисляте за това всеки ден, може да откриете някой момент, който ви е донесъл радост или на който сега можете да се посмеете.

Бог иска Неговите деца да се забавляват. Библията казва: Веселото сърце е благотворно лекарство. Мисля, че всички се нуждаем от здравословна доза смях всеки ден – много пъти през деня. Просто не можете да прекалите с радостта!

Насърчавам ви преднамерено да търсите нещо, на което да се усмихваме, или на което да се смеете всеки ден… и бъдете сигурни да споделяте усмивките или смеха си с някой друг, за да да озарите и неговия ден!

Молитва

Господи, Твоето Слово казва, че веселото сърце е добро лекарство. Благодаря ти, че ми помагаш да открия радостта и забавлението в живота!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon