Да пребъдваме във Словото

Ако живеете в Мен [пребъдвате, обединени с Мен] и Моите думи останат във вас и продължават да живеят в сърцето ви, искайте каквото и да желаете и ще ви се сбъдне. –ЙОАН 15:7

Повечето християни знаят колко е важно четенето на Библията, но много хора не разбират важността на пребъдването в Словото и на това да позволят на Словото да пребъдва в тях.

Когато усърдно изучаваме Словото и го държим в сърцето си, ние имаме моментален достъп до Писанието, когато и да се нуждаем от него. И Исус обеща, че можем да искаме всичко, от което се нуждаем в молитва, и да го получим.

Когато пребъдваме в Словото и му позволяваме и то да пребъдва в нас, това ни прави истински ученици на Исус (вж. Йоан 8:31). Това ни дава повече сила в молитвения ни живот, а когато имаме сила в молитвата си, то тя ни дава сила и победа над врага.

Вие пребъдвате ли в Божието слово? А позволявате ли му то да пребъдва във вас? Ако отговорът ви е отрицателен, аз ви насърчавам да предприемете конкретни действия. Направете четенето и изучаването на Словото ваш приоритет. Започнете да запаметявате стихове и ги пазете дълбоко в сърцето си. И тогава, когато се сблъскате с битките на живота, вие ще бъдете напълно въоръжени и подготвени да победите и да спечелите войната.

Молитва

Господи, искам да бъда истински ученик и да ходя в силата, която идва от това да пребъдвам в Твоето Слово. Води ме, докато аз усърдно изучавам Словото и пазя Твоята истина дълбоко в сърцето си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon