Да преминем

Да преминем

Да! И в долината на [дълбоката, където не достига слънце] мрачна сянка на смъртта ако ходя, няма да се уплаша и ужася от зло; защото Ти си с мене; Твоят жезъл [да защитава] и Твоята тояга [да води] – те ме утешават. (Псалом 23:4)

Често казваме, че „преминаваме през нещо“ и добрата новина е, че преминаваме, т.е. не сме заседнали в своите проблеми без изход. Бог никога не ни обещава безпроблемен живот, но ни обещава да бъде с нас и никога да не ни забрави или изостави. Когато Бог ни превежда през трудности, Той винаги ни учи на ценни уроци, които да използваме в бъдеще.

Преминаването през трудностите е един от най-важните моменти, в които трябва да чуем Божиите напътствия. Какво трябва да направим? Докога ще трае този проблем? Днешният Псалом ни казва, че Той ще ни води докато преминаваме през това. Когато се надяваме на Неговата помощ, ние няма да се отчайваме насред трудностите в живота ни.

В книгата Евреи се казва, че Бог иска да преминем през целия път, за да достигнем накрая до изпълнението на нашата надежда (вж. Евреи 6:11). Сатана иска да се обезкуражим и да се предадем, но Бог ни дава сили да преминем! Не бъдете като тези, които започват нещо, но се отказват когато настанат трудни времена. Когато започваме нещо, трябва да пресметнем цената и да сме сигурни, че можем да се справим и няма да се посрамим. За да успеем, трябва да бъдем непоколебими – да можем да продължим дори и след като всички позитивни чувства са изчезнали и другите хора са се отказали. Ако преминете през всичко и стигнете докрай, ще получите наградата за вашата вяра.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Когато преминавате през долините в живота си, Бог винаги ще ви води и ще ви утешава.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon