Да приемем Святия Дух

Да приемем Святия Дух

Но ще приемете сила (способност, ефективност и мощ), когато дойде върху вас Святият Дух… –ДЕЯНИЯ 1:8

В Деяния 1:8 Исус обещава, че Святият Дух също така ще слезе върху нас, за да ни даде сила (способност, ефективност и мощ) да бъдем Христови свидетели до краищата на земята.

Много християни следват всички зададени „правила“, но се чудят: Това ли е всичко? Като млад християнин и аз също съм изпитвала същата тази празнота. Да правя правилните неща ми донесе временно щастие, но не и дълбока, удовлетворяваща радост.

Аз извиках към Бога: „Господи, нещо липсва!“ За моя изненада, само след няколко часа Исус ме изпълни с присъствието на Святия Дух по начин, който не бях преживявала преди… и всичко се промени. Аз почувствах Неговата сила в живота си по един нов начин.

Когато прекарвате време с Бога ежедневно и приемате Неговия Свят Дух, вие не присъствате на страшно и странно преживяване. Вие просто получавате Неговата сила да бъдете повече като Исус и Неговата мъдрост как да преминете през обикновените събития.

Не се страхувайте от новите неща – просто се уверете, че те са библейски. Аз вярвам, че Бог има желание да ви заведе на нови височини в Него, чрез силата на ежедневното общуване с Неговия Свят Дух. Той чука на вратата на вашето сърце. Ще я отворите ли широко и ще Го приветствате ли с добре дошъл?

Молитва

Господи, аз искам да живея като християнин, който е изпълнен със силата на Твоя Свят Дух. Покажи ми как да живея в дълбока, удовлетворяваща радост, която идва от Святия Дух. Аз ти благодаря за силата и за мъдростта как да преминавам през всеки един ден и през всяка ситуация в Твоята праведност, мир и радост.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon