Да се доверим на Бога напълно

Да се доверим на Бога напълно

На Тебе, Господи, уповавам. (ПСАЛОМ 31:1)

Спомням си, когато Бог ми каза да напусна работата си, където изкарвах добри пари. Той започна да работи в мен, като ми казваше: „Ти ще трябва да оставиш тази работа и да си останеш вкъщи, и да се подготвиш за служение”.

Аз не се покорих бързо, защото се страхувах да напусна работата си. В крайна сметка, как можех да знам със сигурност, че чувам от Бога? Той продължи да работи в мен, така че аз най-накрая се опитах да сключа сделка с Него, казвайки: „Няма да работя на пълно работно време, но ще работя на половин работно време”.

Така че отидох да работя на половин работен ден, защото се страхувах да се доверя напълно на Бога. Дейв и аз нямахме толкова голям доход както преди, но аз открих че можем да оцелеем и с по-малко пари, отколкото имахме преди. Ние трябваше да намалим разходите си, но можехме да си плащаме разходите. Също така аз имах повече време да се подготвям за служение. Това изглеждаше като добър план, но това не беше Божият план.

Разбрах, че Бог не искаше да „сключва сделки” и накрая ме уволниха от работата на половин работно време. Аз бях добър служител и никога не са ме уволнявали от работа преди. Въпреки че не харесвах обстоятелствата, в които се намирах, аз най-накрая бях там, където Бог искаше да бъда през цялото време – изцяло зависеща от Него.

Без работа, аз трябваше да се науча да се доверявам на Бога за всяко малко нещо, от което се нуждаех. В продължение на шест години ние се нуждаехме от божествена намеса всеки месец, дори само за да си плащаме сметките, но през това време аз научих много за Божията вярност. Той винаги снабдяваше и онова, което научихме от опит, ни направи способни да Му се доверяваме за ресурсите, от които се нуждаем сега, за да управляваме международно служение. Аз ви насърчавам да се покорите изцяло на Бога и да не се опитвате да правите сделки с Него, защото това никога не работи.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Когато се опитваме да преговаряме с Бога, ние никога не печелим.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon