Да се молим в Неговото име

… Истина, истина ви казвам: Ако поискате нещо от Отца в Мое име [което представлява всичко, което Аз Съм], Той ще ви го даде. Досега нищо не сте искали в Мое име; искайте и ще получите, за да бъде радостта ви (удовлетворението ви) пълна.  –ЙОАН 16:23–24

Когато нашият най-малък син беше все още в училище, бяхме ангажирали хора, които да стоят при него, когато ние с Дейв пътувахме. За да може хората, които се грижеха за него в наше отсъствие да получат медицинско лечение за него, ако се наложи, ние трябваше да подпишем легален документ, които постановява, че те имат правото да използват нашето име в полза на нашия син, или буквално – да вземат решения вместо нас.

Точно това направи Исус за Неговите ученици и всъщност за всички, които биха повярвали в Него. Той каза, че Бог ще отговори, когато ние се молим и използваме Неговото име. Това е властта, която ни е дадена в името на Исус.

Неговото име заема Неговото място – Неговото име представя самия Него. Когато се молим в Негово име, това е същото като да се моли Той. Изглежда почти невероятно да повярваме, че имаме такава привилегия! Но ние можем да го повярваме, защото имаме стихове от Писанието, с които да го потвърдим. Нека да използваме властта, която имаме в името на Исус и да действаме с тази сила, за да можем да побеждаваме злото и да носим благословението на Бога в този свят.

Молитва

Господи, аз се моля смело в името на Исус, като знам, че Ти ме слушаш и си готов да ми отговориш. Благодаря Ти за чудесната привилегия да се молим в името на Твоя Син.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon