Да се наслаждаваме на пътуването

Да се наслаждаваме на пътуването

А Марта, която беше [прекалено заета и твърде ангажирана] и се улисваше в голямо шетане, пристъпи и каза: Господи, не Те ли е грижа, че сестра ми ме остави сама да прислужвам? ЛУКА 10:40

Вярвам, че животът трябва да бъде празник. Твърде много вярващи дори не се радват на живота, камо ли да го празнуват. Много хора наистина обичат Исус Христос и са на път към небето, но само малка част от тях се наслаждават на пътуването. В продължение на много години аз бях една от тях… Бях като Марта!

Марта се занимаваше с това, което правех и аз – тичаше наоколо и се опитваше да направи всичко перфектно, за да впечатли Бога и всички останали. Аз усложнявах взаимоотношенията си с Господ, защото имах легалистичен подход към праведността. Чувствах се добре и бях доволна от себе си само когато постигах нещо. И се възмущавах от хора като Мария, които се наслаждаваха. Смятах, че и те трябва да работят така, както аз работя.

Проблемът ми беше, че имах всички черти на Марта, но нито една на Мария. Обичах Исус, но не разбирах простия живот, който Той искаше да водя. Отговорът, както открих, се коренеше във вярата, в това да открия какво означава да седя в нозете на Исус, да слушам думите Му и да се доверявам на Бога с цялото си сърце и душа.


Ако искате да се наслаждавате на живота, научете се да живеете балансирано. Работете, покланяйте се на Бога, забавлявайте се и почивайте. Само работа, без нищо друго, създава човек, който живее усложнен, труден и безрадостен живот.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon