Да се справим с гнева си

Да се справим с гнева си

Не бързай да се разгневиш в духа си; защото гневът почива на гърдите на безумните. –Еклисиаст 7:9

Гневът, независимо какво го причинява, винаги има един и същи ефект върху живота ни. Той ни разстройва и ни кара да се чувстваме под напрежение и натиск. Да държим гнева затворен вътре в нас и да се преструваме, че той не съществува, може да бъде опасно дори за здравето ни. През повечето време ние само нараняваме себе си, а човекът, който ни е ядосал, даже не знае за това.

Аз се борех с ужасен гняв, докато Бог не ми показа как да се справя с него и да го преодолея. В крайна сметка научих как да се справям с моя гняв по положителен начин. Това беше мястото, където започнаха нови неща в живота ми.

Когато се изправите пред своя гняв и решите да се справите с него по Божия начин, вие можете да го преодолеете. Святият Дух ни дава силата да бъдем устойчиви и да ходим в плода на Духа. Ние имаме силата да прощаваме на онези, които се отнасят с нас несправедливо в живота ни и да обичаме онези, които не е лесно да обичаме.

Така че ние трябва да поемем отговорност за гнева си и да се научим да се справяме с него. Вместо да го държите затворен и заседнал вътре във вас, търсете Господа и Го помолете да ви помогне да се освободите от него. Осъзнайте го и разрешете проблема, и това ще освободи напрежението.


Молитва

Господи, аз не искам да задържам никакъв гняв вътре в себе си, защото това е глупаво и не Ти е угодно. Аз се моля за Твоята помощ, за да преодолея гнева в моя живот.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon