Да спечелим борбата вътре в нас

Да спечелим борбата вътре в нас

Защото нашата борба не е срещу кръв и плът [да се борим само с физически противници], а срещу… тази сегашна тъмнина, срещу духовните сили на злото в небесни (свръхестествени) места. ЕФЕСЯНИ 6:12

Сатана воюва срещу нас и една от тактиките му е да ни накара да се чувстваме неудовлетворени и разочаровани от себе си. Той ни напомня за всичките ни провали и слабости, но ние трябва да помним, че Бог знае всичко за нас и въпреки това ни обича.

Водим много битки, но вероятно най-голямата битка е тази, която водим със самите себе си. Може да се борим с усещането, че е трябвало да постигнем повече, отколкото сме постигнали в живота; може да чувстваме, че сме се провалили по много начини. Но не можем да променим нищо като се разочароваме и водим вътрешна борба. Само Бог може да ни промени, когато се доверим на Него. Той ще воюва в нашите битки и ще ги спечели. Нашата роля е да вярваме, да Му сътрудничим и да следваме водителството на Святия Дух.

Трудно е да бъдем честни със себе си по отношение на нашите грехове и провали, нашите неспособности и грешки и въпреки това да приемем, че сме обявени за праведни пред Бога заради това, което Исус извърши за нас когато умря и възкръсна от мъртвите. Знанието, че сме Божия правда в Христос, е ключът към постигането на мир и духовна сила, когато воюваме вътре в себе си.


Можем да бъдем променени като се покланяме на Бога и гледаме на Него, а не като се фокусираме върху себе си и върху многобройните си недостатъци.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon