Да съживим мечтите си

Да съживим мечтите си

Където няма пророческо видение, народът загива… –ПРИТЧИ 29:18

Каква е мечтата, която Бог е поставил в сърцето ви? Аз не ви питам дали имате мечта – аз вече знам, че тя е там, защото Бог дава мечти на всички нас.

Виждала съм хората да правят всякакви неща с мечтите си. Някои хора ги погребват дълбоко в сърцето си, за да предпазят себе си от критиките на другите. Други хора пренебрегват мечтите си, за да не трябва повече да мислят за тях. А някои хора накрая просто се отказват от мечтите си, защото ги боли прекалено много да се държат за тях.

Ако мечтите ви се нуждаят от съживяване, има две неща, които искам да запомните. Първо, трябва да имате ясно видение. И второ, трябва да държите видението пред себе си по всяко време.

Но да имате видение не означава, че то веднага ще се сбъдне. Бог е толкова заинтересован от процеса на изпълнение на видението, колкото и от крайния резултат.

Апостол Павел казва във Филипяни 4:11-13 че се е научил как да бъде доволен и удовлетворен до степен, че не се притеснява да бъде в каквото и да е състояние. С други думи, той никога не си позволяваше да се разстройва и да се ядосва за това къде беше в момента… той винаги гледаше напред към мястото, където можеше да бъде.

Това означава, че и вие, също като Павел, трябва да намерите баланса между удовлетворението и амбицията. Ето това е ключът: Научете се да се наслаждавате там където сте, по пътя към мястото, на което отивате.

Когато имате мечта или видение, то вие трябва да го държите пред себе си. Запишете си го, ако това ще ви е от помощ. И запомнете, Бог ще ви помогне да изживеете мечтата, която ви е дал, стъпка по стъпка и ден след ден.

Молитва

Исусе, въпреки че не винаги го чувствам и животът се опитва да ме накара да се откажа, аз вярвам, че Ти имаш чудесен план за живота ми. Аз избирам да се доверя на Теб да ми помогнеш да изживея мечтата, която си ми дал, а не на обстоятелствата в живота ми.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon