Поддържайте Божия храм в добра форма

Поддържайте Божия храм в добра форма

Или не знаете, че вашето тяло е храм (самото светилище) на Святия Дух, Който е във вас, Когото имате от Бога? И вие не сте свои си. –1 КОРИНТЯНИ 6:19

Докато не навърших шестдесет и четири години, аз никога не бях тренирала последователно и не приемах това сериозно. Практикувах ходене и съм правила няколко неща, за да бъда в добра форма, но не съм била отдадена на тренировки. Посягала съм към чантата си за тренировки много пъти през годините и съм си намирала какви ли не „причини”, поради които не бих могла да тренирам. Но Господ говори на сърцето ми и ме насърчи да започна сериозно да тренирам във фитнеса по програма, за да бъда силна през третата част от моето пътуване през живота.

Аз вече имах добри хранителни навици, и когато се подчиних на Господа и започнах да ходя на фитнес няколко пъти в седмицата, стъпих в нов сезон от живота си. Изглеждах по-добре, чувствах се по-добре и най-важното беше, че почитах Бога, като се грижех добре за тялото, което Той ми бе дал.

Ако имате още какво да подобрите в тази област на живота си, молете се и питайте Бога какво да направите, за да започнете да живеете по-здравословно. В Словото се казва, че нашето тяло е храм на Бога. И аз искам да съм сигурна, че Бог харесва Своя храм! Днес направете избора да поддържате своя храм в отлична форма за Бога.


Молитва

Господи, аз искам да бъда посветен и отдаден на такъв начин на живот, който води до добро физическо здраве. Помогни ми да правя добър избор, който постоянно да подобрява моето здраве. Моето тяло е Твой храм и аз искам да го поддържам в отлична форма за Теб!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon