Добри думи

Добри думи

Говорете един на друг с псалми, химни и духовни песни, като възхвалявате с гласове [и инструменти] и пеете от все сърце на Господа. (ЕФЕСЯНИ 5:19)

В английския превод на Библията Кинг Джеймс, днешният стих е преведен така: „Като говорите на сърцето си с псалми, химни и духовни песни, пеете и композирате мелодия в сърцето си, която издигате към Господа“. Обичам да прилагам това Писание и по двата начина. Начинът, по който говоря на себе си, е важен и начинът, по който говоря на другите, също е важен.

Лесно е да изпаднем в изкушение да говорим за негативни неща, проблеми, разочарования и борби. Но това не ни помага да се изпълваме с Духа и не отразява отношението Му. Той в никакъв случай не е негативен. Дори когато ни обръща внимание за някакъв проблем, Духът го прави, за да ни даде изходен път, решение. А когато ни говори за трудни ситуации, Той го прави, за да ни даде утеха и сила да преминем през тях. Колкото повече мислим и говорим за проблемите си, толкова по-слаби ставаме, а когато говорим и мислим за Исус и Неговите обещания към нас, се укрепваме.

Животът невинаги е лесен; всички ние понякога се сблъскваме с трудности. Бог ни е изпълнил със Своя Дух, за да ни даде възможност да извършваме трудни неща с лекота. Когато преминавате през труден период, вслушвайте се в Божия глас. Изговаряйте добрите обещания, които Бог ни дава чрез Своето Слово и чрез гласа на Неговия Дух в сърцето ви. Всички ние се храним със собствените си думи, така че е много важно да говорим добри думи, които са пълни с живот.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Избирайте думите си мъдро днес, защото те имат силата на живот или смърт.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon