Добри корени = добри плодове!

Добри корени = добри плодове!

…И така, както сте приели Христос Исус, Господа, така и ходете в Него, вкоренени и назидавани в Него, утвърждавани във вярата си, както бяхте научени, като изобилствате в нея с благодарение. –КОЛОСЯНИ 2:6-7

Важно е да разберем, че нашето поведение идва от някъде. Лошото поведение е като лошия плод, от лошо дърво с лоши корени.

Можете да прекарате целия си живот, като се опитвате да се справите с външните симптоми, но лошият плод ще се изяви някъде на друго място, ако коренът не е елиминиран. Принципът никога не отпада: гнилият плод идва от гнилите корени, а добрият плод идва от добрите корени.

За да се справите наистина с лошите плодове, вие трябва да следвате предупреждението на Павел към Колосяните, и да бъдете „дълбоко вкоренени“ в Бога.

Може да се наложи внимателно да проучите собствените си корени. Ако са били неприятни, навредили са ви или са свързани с насилие, не се отчайвайте; вие може да бъдете изкоренени от тази лоша почва и да бъдете пресадени в добрата почва на Христос Исус, за да станете вкоренени и основани в Него и в Неговата любов.

Запомнете, изкореняването може да бъде болезнено. Да бъдете посадени отново и да станете вкоренени и основани е процес, който изисква време и усилие, но чрез вяра и търпение ние наследяваме Божиите обещания.

Моята молитва за вас е да бъдете дълбоко насадени и вкоренени в Христос, и да давате добър плод, където и да отидете!

Молитва

Господи, помогни ми да преместя корените си от лошата почва, като ги пресадя дълбоко в Христос, за да мога да бъда като добрите дървета, които дават добър плод. Зная, че това може да бъде болезнено, но чрез вяра и търпение аз зная, че Ти можеш да ми помогнеш да променя живота си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon