Добри неща, които предстоят

Тогава аз ви казах: Не бойте се и не се страхувайте от тях. Господ, вашият Бог, Който върви пред вас, Той ще се сражава за вас, както направи за вас в Египет пред очите ви. ВТОРОЗАКОНИЕ 1:29–30

Посрещате ли всеки нов ден с очакване за радост и хубави неща, които предстоят, или се събуждате всяка сутрин в състояние на страх и ужас? Човек може да изпитва ужас от това да отиде на работа, да шофира в задръстванията, да чисти къщата или да се занимава с трудни хора. Ужасът е подмолна форма на страх, която дяволът използва, за да открадне радостта ни и да ни попречи да се наслаждаваме на живота. Той ни пречи да вървим по Божията воля и да се движим напред по Божиите планове, за да получим Неговите благословения.

Страхът ни преследва агресивно и не може да бъде победен пасивно. Допускането на негативни чувства и мисли в ума ви ще открадне радостта и мира ви. Но можете да се доверите на Бога, че ще ви помогне във всичко, което трябва да направите. И тъй като Той ви дава благодат, нещото, от което сте се страхували, в крайна сметка се оказва не толкова лошо. Можем да изберем да вярваме, че Исус върви пред нас и проправя път за нас. Когато даден проект изглежда труден или неприятен, не започвайте да се страхувате от него. Ако все пак ще го правите, може и да му се насладите!

Като християни ние можем да намерим радост дори в неприятни обстоятелства, защото Божието присъствие е с нас. Можем да се радваме на живота си с Него насред неблагоприятни и трудни условия. Радостта ни идва от Този, Който е вътре в нас, а не от това, което е около нас.


Ако настроим ума си за това, можем да се радваме на всичко, което правим в живота. Там, където Бог ни води, Той се грижи за нас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon