Доверете Му се, когато минавате през процеса

Да! И в [дълбоката, мрачна] долината на сянката на смъртта ако ходя, няма да се уплаша от зло; защото Ти си с мене; Твоят жезъл [да ме защитава] и Твоята тояга [да ме води] – те ме утешават.  –ПСАЛОМ 23:4

Ние често си мислим да се доверим на Бога за нещата, от които се нуждаем или които искаме, но истинското взаимоотношение на доверие в Бога се простира отвъд това да Му се доверяваме просто за да получим нещо. Ние трябва да се научим да Му се доверяваме, когато преминаваме през процеса на придобиване на тези неща, които желаем.

Имаше време в живота ми, когато се фокусирах интензивно върху това да се доверявам на Бога за разни неща, като казвах: „Аз искам това, Господи” и „имам нужда от такова и такова нещо, Господи.” Той започна да ми показва, че не беше най-важното нещо в живота ми да получа всички тези неща.

Той искаше да ме научи как да Му се доверя достатъчно, за да мога да премина през ситуациите с достойнство и постоянно добро отношение. Бог искаше аз да разбера, че Той не винаги ще ни спасява, когато искаме да излезем от обстоятелствата, но че Той винаги е с нас, докато преминаваме през тях.

Бог не винаги ще ни избавя от всичко, когато си мислим че Той трябва да го направи, но Той винаги е с нас. Днес, вместо да се фокусирате само върху крайния резултат, осъзнайте, че Бог е с вас сега. Той е близо до вас, така че Му се доверете да върви с вас, когато минавате през процеса.

Молитва

Господи, аз толкова се радвам, че Ти си с мен сега. Аз Ти се доверявам не само за това да ми даваш неща, а Ти се доверявам, когато минавам през ежедневните обстоятелства в живота.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon