Доверете се на Божията сила

Доверете се на Божията сила

За да бъде вярването ви основано не на мъдростта на хората (човешката философия), а на Божията сила. (2 КОРИНТЯНИ 2:5)

Образованието е важно, но винаги трябва да помним, че мъдростта на Бога е по-съвършена и по-ценна от светското образование и от човешката философия. Апостол Павел, макар и високо образован човек, твърдо заявява, че Божията сила прави проповядването му ценно, а не неговото образование.

Познавам много хора, които завършват колеж с почести и степени, но изпитват трудности в намирането на работа. Познавам и хора, които не са имали възможността да учат в колеж, но разчитат на Бога да им помогне и получават страхотна работа. Накъде е насочено вашето упование? Дали е в Бога, или във вашите знания? Нашето упование трябва да е само в Христос и Неговата сила, независимо от нашите знания и връзки.

Павел споменава в 1 Коринтяни 1:21, че светът с цялата си човешка мъдрост и философия не позна Бога, но Той реши да Се разкрие и да спаси човечеството, чрез глупостта на проповядването. За съжаление често виждаме, че колкото по-образовани са някои хора, толкова по-трудно им е да се доверяват на Бога и да вярват по детски. Ако не сме внимателни, прекаленото много знание и разсъждение може всъщност да работи срещу нас, тъй като ние не познаваме Бога чрез ума, а чрез Духа и сърцето. Оставете вярата ви да се основава на Божията сила и да ви помага във всяка област от живота и не се облягайте на човешката философия.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС
Божията сила може да преодолее всяко препятствие, което срещате по пътя си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon