Дръжте желанията си под контрол

Дръжте желанията си под контрол

Господи, известно е пред Тебе всичкото ми желание и стенанието ми не е скрито от Тебе. (ПСАЛОМ 38:9)

Бог казва в Своето Слово, че ако ние се наслаждаваме в Него, Той ще ни даде тайните желания и молби на сърцето ни (вж. Псалом 37:4). Този план ми харесва, защото аз определено съм прекарала много години в притеснения и тревоги, опитвайки се да получа нещата, които искам за себе си. В процеса на търсене на нещата, ние често се проваляме в това да търсим Бога и да се наслаждаваме на това да Го опознаем. Преди много години аз дори допуснах това да ми се случи, поради силното ми желание да бъда в служение. Мислех си, че най-важното нещо на света е да служа на Бога, но аз имах нужда да науча, че това не беше толкова важно, колкото Бог Самият.

Поддържате ли желанията си в баланс и наслаждавате ли се на Бога повече от всичко друго? Ако не е така, вие много лесно може да се коригирате, като си припомните кое е наистина важно. Поставете всичките си желания пред Бога, както нашият стих за днес ни инструктира да направим, като се доверявате на Бога да премахне всяко желание, което не е Неговата съвършена воля за вас.

Не всяко желание е от Бога и следователно не всяко желание ще бъде изпълнено, но можем да се доверим на Бога да изпълни онези желания, които ще бъдат за наше добро. Бог иска вие да знаете, че ако искате нещо и не го получавате, може би Той има наум нещо много по-добро за вас. Така че отпуснете се, наслаждавайте се в Господа и оставете Той да се погрижи за останалото.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Божиите планове за вас са по-добри, отколкото вашите собствени планове.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon