Думите, Които Говорите

Думите, Които Говорите

Смърт и живот има в силата на езика и онези, които го обичат, ще ядат плодовете му [за смърт и живот]. ПРИТЧИ 18:21

Апостол Павел много ясно ни казва, че това да се наслаждаваме на живота и да преживеем добри дни, и това да имаме позитивно мислене и говорене, са изцяло свързани неща. Ако променим думите, които използваме, ние можем да променим живота си!

Устата ни изразява онова, което мислим, чувстваме и искаме. Умът ни ни казва какво да мислим, а не непременно какво мисли Бог. Нашата волята ни казва какво искаме, а не какво иска Бог. Нашите емоции ни казват какво чувстваме, а не какво чувства Бог. В процеса на пречистване на нашата душа, тя се обучава да носи в себе си Божиите мисли, желания и чувства; и тогава започваме да говорим думи на живот вместо думи на смърт.

Вашите думи, като отрaжение на вашите мисли, имат силата да носят благословение или разруха не само върху вашия живот, но също така и в живота на много други хора. В 1 Коринтяни 2:16, Божието слово ни учи, че ние имаме Христов ум и че съдържаме в себе си мислите, чувствата и целите на Неговото сърце. Ние не ги изявяваме непрекъснато, но растем и се преобразяваме в Христовия образ. Този, Който е започнал доброто дело в нас ще го завърши и ще го доведе до края (Филипяни 1:6). Колкото по-близо сме до Бога, толкова по-бързо ще преживеем победата в нашия ум, уста, настроения и лошо отношение.


Без значение колко далече трябва да стигнете, аз зная че можете да се промените, защото аз успях. Отне ми време и „навременната помощ“ от Святия Дух, но си струваше.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon