Духовна сила

Духовна сила

Как би могъл един мъж да прогони хиляда и двама да обърнат в бяг десет хиляди, ако Канарата им не би ги предала и Господ не би ги предал? (ВТОРОЗАКОНИЕ 32:30)

Както вече споделих, Бог отговаря на общите молитви, принесени в съгласие, когато молещите се са изразили съгласие и в ежедневието си. Бог цени тези, които плащат цената да живеят в съгласие, единство и хармония, затова им казва: „Когато се събирате заедно в единство, Моята сила се освобождава между вас. Силата на вашето съгласие е толкова динамична, че вие ще направите пробив – няма съмнение в това. Защото Аз ще го извърша.“

Вижте, съгласието е толкова могъщо, че е принцип на умножението, не на събирането. Ето защо днешният стих казва, че един човек ще гони хиляда, а двама – десет хиляди. Ако съгласието се основаваше на събиране, то тогава ако един гони хиляда, двама щяха да гонят две хиляди. Но единството извиква Божието благословение, а Божието благословение докарва умножение. Поради тази причина, молитвата на единство е силна и могъща сила в духовното измерение.

Когато сме разделени, ние отслабваме, а когато сме в единство, сме силни. Със сигурност силата, която е на разположение за нас си заслужава да се трудим да поддържаме единството и хармонията. Няма значение какво правят или не правят другите, вие извършете вашата част и Бог ще ви благослови.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Не можете да направите всички хора приятни, но може да не им позволявате да ви огорчават.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon