Духът на Истината

Духът на Истината

А когато дойде Онзи, Духът на истината (Носителят на истината), ще ви упътва към всяка истина (цялостната истина в пълнота). (Йоан 16:13)

Аз бях много нещастна и преминах през много трудности, но в продължение на години обвинявах за това другите хора и обстоятелствата в живота ми. Беше ми трудно да изграждам и да поддържам добри взаимоотношения и бях убедена, че всички хора около мен трябва да се променят, за да се разбираме добре. Никога не ми хрумна, че аз може да съм тази, която създава проблемите.

Един ден, през 1976 година, докато се молех съпругът ми да се промени, Святият Дух започна да говори на сърцето ми. Бях шокирана когато Той внимателно ми разкри, че живея в заблуда. Аз искрено вярвах, че проблемът е във всички други, освен в мен. В продължение на три дни Святият Дух ми разкриваше колкото труден характер имам, че е невъзможно да ми се угоди, че съм критична, егоистична, доминираща, контролираща и това беше само началото на списъка.

Изключително трудно ми беше да приема тази истина, но Святият Дух ми даде благодат и започнах да вървя към изцеление и свобода в живота ми. Много от истините, които проповядвам днес, ги научих тогава. Сатана е страхотен измамник и баща на всяка лъжа. Ако той може да ни държи в тъмнина, може да ни държи в робство и нещастие. Да се изправиш срещу истината е болезнено, но е жизнено важно за нашето израстване и свобода.

Както казва Исус в днешния стих, Святият Дух е Духът на истината и Той ще ни изявява и ще ни води към всяка истина.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Помолете Святия Дух да изяви всяка област на заблуда в живота ви.

 

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon