Духът на молитва

Духът на молитва

И ще излея върху Давидовия дом и върху жителите на Ерусалим Духа на благодатта или незаслуженото благоволение и моление. (ЗАХАРИЯ 12:10)

Според днешния стих, Святият Дух е Духът на молбата, което означава, че Той е Духът на молитвата. Святият Дух ни дава желанието да се молим; това е един от начините, по които Той ни говори. Може да не осъзнаваме колко често Той ни кара да се молим за някого, защото в такива случаи си мислим, че просто си спомняме за даден човек или ситуация. Често отнема време да се научим да разпознаваме кога Бог ни призовава да се молим, а това е урок, който със сигурност аз трябваше да науча на практика.

Един понеделник започнах да мисля за един мой познат пастор. През следващите три дни той се връщаше в мислите ми многократно. В сряда имах една бизнес среща и там видях секретарката му. Когато я попитах как е той, разбрах, че е бил болен през тази седмица и освен това е научил, че баща му е диагностициран с рак, който вече имал разсейки в цялото тяло.

Бързо разбрах защо този пастор ми беше на сърце тази седмица и защо съм си мислила за него. Трябва да призная, че не се бях молила за него, а просто си мислех за него. Разбира се, съжалявах, че съм пропуснала ръководството на Святия Дух, но съм сигурна, че Бог е използвал други хора, за да се молят за него и да му служат, докато аз научавах този важен урок на послушание.

Когато ни се случват такива неща, не трябва да се чувстваме осъдени; просто трябва да се поучим от тях. Духът на молитвата живее в нас, напътства ни и ни говори. Трябва да продължим да растем в чувствителността си към Неговото ръководство, за да можем да се молим за другите, когато Господ ни подбужда, и да виждаме как Той върши велики неща в живота им.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

По-добре е да се молим за някого, отколкото просто да мислим за него.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon