Единството докарва благословение

Единството докарва благословение

Ето колко е добро и колко угодно да живеят братя в единодушие… угодно е като ермонската роса, която слиза на сионските хълмове; защото Господ там е заръчал благословението – живота довека. (ПСАЛМ 133:1,3)

Когато сте се молили за нещо и изглежда, че Бог не ви е дал отговор и не виждате никакво развитие, то може да се нуждаете от някой, който да се моли в единство заедно с вас. Това единство е мощна духовна динамика и според днешните стихове е добро и предизвиква Божието благословение.

Когато двама или повече душо са се съгласили, самият Исус обещава да бъде с тях и Неговото присъствие носи със себе си повече сила, отколкото можем да си представим в живота си или в обстоятелствата около нас. Той казва в Матей 18:19-20: „Пак ви казвам, че ако двама от вас се съгласят (са в хармония) на земята за каквото и да било нещо, което да поискат, ще им бъде дадено от Моя Отец, Който е на небесата. Защото, където двама или трима (Мои ученици) са събрани в Мое име, там съм и Аз посред тях“. Бог е с всеки един от нас индивидуално, но нашата сила нараства когато сме събрани заедно в единство и разбирателство. Библията казва, че един ще гони хиляда, а двама ще гонят десет хиляди (вж. Второзаконие 32:30). Харесвам такава математика!

Божието благословение почива на единството и Неговото присъствие е с тези, които се съгласяват в Негово име. Ето защо врагът работи усърдно да разделя Неговия народ, да внася раздори във взаимоотношенията, да провокира гняв и ревност и да настройва хората едни срещу други. Ние трябва да разберем силата на единството и съгласието. Ние се нуждаем от лично време за интимно общуване с Бога, но заедно с това се нуждаем да упражняваме силата на съгласието, като говорим на Бога и слушаме гласа Му заедно с други.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Когато не сте съгласни с някого, научете се да „се приемате в несъгласието си“.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon