Една много силна молитва

Една много силна молитва

Обичайте неприятелите си, благославайте тези, които ви кълнат, вършете добро на тези, които ви мразят и се молете за онези, които ви презират, възползват се от вас и ви гонят. (МАТЕЙ 5:44)

Една от най-силните молитви, която може да отправяте, е молитвата за враговете ви. Ако искате да видите някой, който се моли мощно, потърсете такъв, който се застъпва за врага си. Вярвам, че Бог ни благославя преизобилно когато ходатайстваме за тези, които са ни оскърбили или предали.

Помните ли Йов? Той трябваше да се моли за приятелите си след като те го нараниха дълбоко и го разочароваха. Но веднага след като той се помоли, Бог започна да възстановява живота му. Всъщност Бог му възвърна двойно повече от това, което му беше отнел (вж. Йов 42:10)! Молитвата за този, който ни е наранил, е силна, поради любовта ни към ближния и покорството към Божието слово.

Можем да чуем Божия глас в днешния стих. Какво ни казва Исус да правим в този стих? Наставлява ни да се молим за враговете си. Когато мислите за тези, които са се възползвали от вас, наранили са ви, сплашвали са ви и са говорили зло за вас, благославяйте ги, не ги кълнете. Молете се за тях. Бог знае, че да благославяме враговете си не е лесно и може да нямате желание за това. Правете го заради Господа. Има голяма духовна сила в избора да се молим и да благославяме вместо да кълнем. Бог ще извърши велики дела в живота ви благодарение на това.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Не позволявайте на злонамерени хора да ви събарят на тяхното ниво, като ви изкушават да вършите техните дела.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon