Да се доверим на Бога по време на емоционални изпитания

Да се доверим на Бога по време на емоционални изпитания

Отче, ако желаеш, отмини Ме с тази чаша; обаче не Моята воля, а [винаги] Твоята да бъде. –ЛУКА 22:42

Израстването ни в зрели християни, които следват Святия Дух, не е нещо, което се случва за един ден – това е процес, по време на който ние се учим и който отнема време. Малко по малко, едно преживяване след друго, Бог изпитва и подлага на тест нашите емоции, като ни дава възможност да израснем.

Бог ни позволява да преминем през трудни ситуации, които разбъркват нашите емоции. По този начин и аз, и вие можем да видим за самите себе си колко емоционално нестабилни можем да бъдем и колко отчаяно се нуждаем от Неговата помощ.
Исус ни даде пример за това. Вечерта преди да умре за нашите грехове, Той беше в големи емоционални терзания. Той не искаше да умре, но надскочи Своите емоции и се помоли на Бога: „Не Моята воля, а Твоята воля да бъде извършена”. Нещата със сигурност не се подобриха веднага, но накрая Исус излезе победоносно, минавайки през възможно най-голямото изпитание.

Вие можете да преминете през своите емоционални изпитания. Исус не беше воден от Своите чувства и вие също не трябва да бъдете водени от тях. Когато нещата ви засягат емоционално, възползвайте се от този момент и погледнете на него като на възможност да влезете в позицията на пълно доверие в Бога.


Молитва

Господи, аз зная, че мога да Ти се доверя, когато емоционалните изпитания се изправят на пътя ми. Исус е моят пример, затова и аз мога да кажа: „Не моята воля, а Твоята воля да бъде извършена”. Ти знаеш кое е най-доброто за мен и аз Ти се доверявам напълно.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon