Желание за промяна

Желание за промяна

Днес викам небето и земята за свидетели против вас, че положих пред вас живота и смъртта, благословенията и проклятията; затова изберете живота, за да живееш, ти и потомството ти. –ВТОРОЗАКОНИЕ 30:19

Започнах да пуша, когато бях на девет години. Харесваше ми, защото ме успокояваше и дълго време не исках да спирам цигарите. Когато вече знаех, че трябва да спра да пуша, аз не исках да го правя, защото си мислех, че ако спра пушенето, ще напълнея. Това беше моето извинение години наред. Тогава влязох в този цикъл, в който спирах да пуша и после започвах пак, спирах и започвах.

Това ме доведе до пристрастяване, когато исках да пуша толкова много, че започнах да се измъквам навън по време на църковната служба, да лягам на седалката на колата ми и да пуша. Тогава вече разбрах, че трябва да се променя.

Обикновено стигаме до една критична точка, преди повечето от нас да имат желание за промяна. Например понякога хората стигат дотам, че трябва да получат инфаркт, за да започнат да се хранят правилно. Но вие не трябва да чакате да стигнете до вашата критична точка. Можете просто да приемете, че трябва да вземете решение да спрете, дори да ви е неприятно, и да кажете: „Това беше. Приключих с това.“

Библията казва, че ние можем да изберем живота. Бог ви е снабдил с подрепата Си и със способността да се променяте, но вие трябва да имате желание за промяна, иначе вашата критична точка ще ви удари бързо и силно. Толкова по-лесно е да изберете живота, преди да стигнете дотам.

Не се страхувайте да се почувствате малко неудобно за известно време. Аз накрая постигнах свобода от пушенето и не беше лесно… но не трябваше да го правя сама.

Ако не мислите, че сте готови да се промените, просто предайте това на Бога и кажете: „Помогни ми, помогни ми, помогни ми!“

Добрата новина е, че с Божията помощ и с решение от ваша страна да изберете живота, вие наистина можете трайно да се промените към по-добро.


Молитва

Господи, Ти си ми дал избор и аз избирам живота! Знам, че промяната е трудно нещо, но аз те моля да ми помогнеш. С твоята помощ и с моето желание за промяна знам, че мога да преодолея всяка пречка.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon