Желания, дадени от Бога

Желания, дадени от Бога

Весели се също така в Господа и Той ще ти даде желанията и тайните молитви на сърцето ти. (ПСАЛОМ 37:4)

Един от начините, по които Бог ни говори, е чрез осветените желания на сърцето ни. Бог поставя правилните желания в нашето сърце, а след това Той изпълнява тези желания. Спомням си веднъж, когато ми се беше доял домашно направен сладкиш с тиквички, но нямах нито уменията, нито времето да го направя. Аз просто казах: „Господи, със сигурност бих искала току-що направен сладкиш с тиквички” и после не съм мислила за това. След около седмица една жена, която не знаеше нищо за моето желание, ми даде една кутия и когато я отворих, намерих домашно направен сладкиш с тиквички. Бог се наслаждава да прави за нас и малки, и големи неща и ние никога не трябва да пропускаме да оценяваме това.

Ние трябва да молим Бога да ни дава осветени, или святи желания. Обикновено имаме естествени за нас желания за неща като успехи, финанси, хубав дом и добри взаимоотношения с хората, но ние също така трябва да желаем и духовни неща. Трябва да имаме желанието да познаваме Бога по един по-дълбок, по-близък и интимен начин, винаги да показваме плода на Духа, особено любовта, да служим на Бога по начин, който Го прославя, винаги да бъдем покорни на Бога и т.н. Псалмистът Давид казва, че всичкото му желание е пред Бога (вж. Псалом 38:9). Нека да помолим Бог да отнеме плътските желания и да ни даде осветени, или святи желания.

Бог поставя в нас такива желания, които ще донесат Неговата праведност, мир и радост в живота ни (вж. Римляни 14:17), а те никога не са в противоречие с Неговото Слово.

Ако една жена пожелае мъж, който вече е женен, то това би било плътско желание, и ако един мъж силно желае къщата или колата на съседа си, то това също би било плътско. Ако жената е пожелала съпруг на Божието време или мъжът пожелае хубав дом и кола на правилното време, то тези желания биха били осветени. Погрешните желания ни измъчват и нямаме търпение да ги получим, но осветените желания идват с нашата готовност да чакаме Божието време и начин да ги получим.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Поставете желанията си пред Господа, молете се за тях и се доверете на Бога да ви ги даде, ако и когато те са правилните за вас.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon