Замълчете

Замълчете

Млъкнете и знайте (осъзнайте и разберете), че Аз съм Бог. (ПСАЛОМ 46:10)

Говоренето винаги ми се е отдавало, но трябваше да се науча и да слушам. Веднъж усетих, че съпругът ми не искаше да прекарва време с мен да си седим заедно и да си говорим, така че му казах, че трябва да поговорим. Той ми отговори: „Джойс, ние не говорим. Ти говориш и аз слушам.” Той беше прав и аз трябваше да се променя, тъй като очаквах той да иска да прекарва време с мен.

Скоро открих, че аз се отнасях и с Бога по същия начин, по който се отнасях с Дейв. Аз говорех и очаквах Той да слуша. Оплаквах се, че никога не чувам какво ми говори Бог, но истината е, че аз никога не отделях време да Го слушам. Стихът за днес ни учи да замълчим и да знаем, че Бог е Бог. На много от нас им е трудно да млъкнат, защото плътта ни обича да бъде заета с нещо и да върши нещо, но ние трябва да се научим да прекарваме време насаме и да мълчим, ако искаме да чуваме Божия глас.

За много хора слушането е способност, която трябва да се развива и да се практикува. Понякога това означава да седим тихо в Божието присъствие без да казваме нищо. Ние трябва да практикуваме слушане! Един от начините да направим това е да питаме Бога дали има някой, когото Той иска вие да насърчите или да благословите – и тогава замълчете и слушайте. Ще бъдете изненадани колко бързо ще ви отговори, като вложи в сърцето ви желание да помогнете на някого. Той може да ви каже специфични неща, които можете да направите, за да го насърчите. Докато слушаме да чуем Божиите насоки, Той ни дава творчески идеи, които вероятно никога не сме обмисляли преди. Отделете време да стоите тихо и да слушате внимателно Бога и после да бъдете покорни да направите онова, което Той ви показва.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Отделете време днес. Замълчете и слушайте.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon