Защо питаме „Защо?“

Вярвам, Господи! Помогни на моето неверие. –МАРК 9:24

Били ли сте в трагична ситуация, в която питате Бога: „Защо? Защо това се случва на мен?“

За момент нека да си представим, че Бог всъщност отговаря на този въпрос. Неговото обяснение би ли променило нещо? Последствията от трагедията все още биха били с вас и болката би била също толкова жестока, колкото е била и преди. Какво щяхте да научите?

Когато задаваме този въпрос на Бога, аз мисля че това, което всъщност питаме, е: „Господи, Ти обичаш ли ме? Ще се погрижиш ли за мен в моята мъка и болка? Ти не би ме оставил сам, нали?“ Възможно ли е да искаме обяснение, понеже се страхуваме и се съмняваме дали Бог наистина Го е грижа за нас?

Вместо това, трябва да се научим да казваме: „Господи, аз вярвам. Аз не разбирам и вероятно никога няма да схвана какви са всички причини да се случват лоши неща, но зная със сигурност, че Ти ме обичаш и Си с мен – винаги“. Вярвам, че понякога ни е необходима повече вяра да преминем победоносно през нещо, отколкото да бъдем избавени от него. Поставете вярата си в Бога и ще излезете по-силни от ситуацията.

Молитва

Господи, аз вярвам в Теб, дори когато обстоятелствата се опитват да изпълнят ума ми със съмнения. Помогни ми да помня каква е Твоята любов към мен и да поставям вярата си в Теб, без значение какво се случва.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon