Не се претоварвайте с прекалено много дейности, за да не получите нервен срив

Не се претоварвайте с прекалено много дейности, за да не получите нервен срив

Елате при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя. Вземете Моето иго върху себе си и се научете от Мене; защото съм кротък и смирен по сърце; и ще намерите покой на душите си. Защото Моето иго е благо и Моето бреме е леко. –МАТЕЙ 11:28-30

В първите дни на моето ходене с Господа бях много ентусиазирана и имах силно желание да Му служа, така че се записвах за всичко, което ми изглеждаше дори и малко интересно.

Резултатът от всичко това беше, че много бързо открих какво беше моето призвание и помазание.

Поради моя забързан начин на живот, аз не прекарвах редовно време с Бога.

Правех добри неща за Бога, но някак си Го пренебрегвах в този процес. Като резултат от това, аз често прекарвах времето си, чувствайки се притеснена и ядосана, поради факта, че вършех нещата по плът.

„Делата на плътта“ са онези неща, които правим, без Божията сила да тече чрез нас. Те са трудни, те ни изцеждат и не произвеждат никаква радост или удовлетворение. Те често са добри неща, но не са „Божиите неща“.

Хората могат буквално да „прегорят“, или да получат нервен срив от религиозни дейности, докато се борят да служат на Бога със собствените си сили. Но Исус не умря за нас, за да вършим дейности непрекъснато, без почивка… Той умря, за да можем да бъдем едно с Бога чрез Него, за да можем да имаме едно дълбоко, лично взаимоотношение с Бог Отец, Бог Син и Бог Святия Дух.

Трябва ли днес да изключите някои дела на плътта от графика си, за да може наистина да бъдете с Бога?

Молитва

Господи, аз осъзнавам, че вършенето на добри дела не замества истинското познаване на Бога. Помогни ми да намеря моята почивка в Теб, докато отхвърлям безполезните дейности, за да прекарвам повече време с Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon