Злото съдейства за добро

Вие наистина намислихте зло против мене; но Бог го намисли за добро, за да действа така, щото да спаси живота на много люде, както и стана днес. БИТИЕ 50:20

Бог иска да възстанови душата ви. Колкото по-близо сте до Него, толкова по-силно изпитвате Неговата изцеляваща, укрепваща и възстановителна сила. Той ще ви върне там, където животът ви е излязъл от правия път и ще поправи всичко от този момент нататък.

Йосиф е класическият библейски пример за това как Бог използва за наше добро злото, скроено против нас. В онази драматична сцена, в която Йосиф говори в Битие 50:20, той казва на своите братя, че злото, което те са искали да му сторят (а то наистина е било зло), Бог е използвал за добро, за да спаси тях, семействата им и стотици хиляди други хора във време на голям глад.

По отношение на моя живот, аз не се радвам, че съм била сексуално малтретирана като дете. Но чрез силата на прошката и предаването на болката си на Бога, Той ме изцели и ме направи по-добра, по-устойчива, по-силна и по-чувствителна в духовно отношение. Той възстанови душата ми и прогони страха и несигурността. Мога да се доверявам, да обичам, да прощавам и да живея с простота в подхода си към живота, защото Бог е изцелил душата ми. Той може да направи същото и за вас.


Ако в живота ви са се случили лоши неща, помнете това: само Бог може да възстанови положението ви. Той може да извлече добро от злото.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon