Изповядайте се и се молете

Изповядайте се и се молете

И така, изповядайте един на друг греховете и недостатъците си (вашите неволни грешки, вашите гафове, вашите престъпления, вашите грехове) и [също така] се молете един за друг, за да бъдете изцелени и възстановени [до достигане на духовен тонус на ума и сърцето]. (ЯКОВ 5:16)

Грехът ни отделя от Бога. Той ни кара да се чувстваме далече от Него; може да ни накара да искаме да се скрием от Бога или да не искаме да Му говорим; и може да ни попречи да чуваме Неговия глас. Когато знаем, че сме съгрешили, ние трябва да молим за Божията прошка и след това да я получим, защото Той обещава да ни прости, когато се покаем. Скритите неща може да имат сила върху нас и има време в живота ни, в което е много полезно да изповядаме греховете си на други хора, според днешния стих.

Когато изповядаме нашите грешки на някого и искаме той да се помоли за нас, това изисква на първо място ние да намерим някого, на когото имаме пълно доверие, а на второ място да бъдем готови да преглътнем гордостта си и смирено да споделим с какво се борим. Ако за вас това е предизвикателство, помолете Бог да ви помогне да израснете в смирение, защото резултатите са удивителни, когато намерите приятел, на когото да се доверите и да споделите с него следното: „Аз се боря с грехове в тази област и искам да бъда свободен. Боли ме и имам нужда да се помолиш за мен”.

Аз си спомням, че веднъж наистина се борих с чувството на ревност от приятел. Бях се молила, но все още се измъчвах от ревността, така че изповядах това пред Дейв и го помолих да се помоли за мен.

Щом извадих проблема на светло, това разчупи неговата сила над мен и аз бях освободена. Винаги първо идете при Бога, но ако имате нужда от помощта на приятел или на духовен лидер, не позволявайте на гордостта да застане на пътя ви.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Не позволявайте на гордостта да ви спре да се изповядате пред другите, когато имате нужда да го направите.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon