Изпълвайте се с Духа по всяко време

Изпълвайте се с Духа по всяко време

И не се опивайте с вино, следствието от което е разврат, но се изпълвайте с Духа… (ЕФЕСЯНИ 5:18)

За вас е важно да знаете, че вие сте инструктирани в Божието слово да бъдете „винаги изпълвани” с Духа – което означава да бъдете изпълвани по всяко време.

За да бъдете „винаги изпълнени” със Святия Дух е необходимо да дадете на Бога първото място в живота си. Често това изисква дисциплина, защото много други неща изискват нашето време и внимание. Има много неща, които ние искаме и от които се нуждаем, но нищо не е по-важно от Бога. Да търсим Бога ежедневно чрез Неговото Слово и да прекарваме време с Него е ключът към това да останем изпълнени с Неговото присъствие. Отношението на благодарност също е много полезно, тъй като внимателно пази мислите ни.

Святият Дух никога не си отива; Той винаги идва, за да остане и да бъде с нас. Той не си променя адреса; веднъж щом влезе във владение, Той се настанява и отказва да си тръгне. Но е много важно ние да поддържаме себе си настроени за духовните неща. Всичко, което е горещо може да истине и да стане студено, ако огънят загасне.

Минах през шест месечен период от време, когато Бог ми забрани да искам каквото и да било, освен повече от Него. Това беше време на голяма дисциплина в това да се приближавам до Него на едно по-дълбоко ниво на интимност от онова, което познавах преди. Аз започвах, казвайки: „Господи, имам нужда от ___”, тогава спирах себе си, тъй като си спомнях Неговите инструкции към мен. И завършвах изречението си с „повече от Теб”.

Бог ни дава всичко, от което се нуждаем; а Той знае от какво се нуждаем, още преди да помолим за него. Ако се наслаждаваме в Неговото присъствие и имаме глад за Него, Той също така ще ни даде желанията на сърцето ни. Насърчавам ви днес и всеки ден да поддържате себе си изпълнени със Святия Дух и да искате повече от Бога в живота си, повече от всичко друго. Той ще се погрижи за останалото.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Останете изпълнени със Святия Дух, това ви дава чувство за удовлетворение и задоволство, без значение какви са обстоятелствата, в които се намирате.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon