Изпълнени с пълен мир и радост

А Бог на вашата надежда да ви изпълни с пълна радост и мир във вярата [чрез опита на вашата вяра], така че чрез силата на Святия Дух да се преумножава (да прелива) надеждата ви. –РИМЛЯНИ 15:13

Преди няколко години преминах през време, изпълнено с много трудности, когато нямаше абсолютно никаква радост и мир в живота ми. Всеки път, когато правех грешка, аз бързах да осъдя себе си и се гневях, че не съм успяла да бъда „съвършената християнка“.

Тогава един ден попаднах на стиха в Римляни 15:13, в който се казва: А Бог на вашата надежда да ви изпълни с пълна радост и мир във вярата Това беше. Схванах го!

Осъзнах, че съм се потопила в съмнения и неверие, позволявайки на дявола да ме измъчва с негативизъм, гняв и нетърпение. И в този процес аз бях забравила, че вярата в Бога и доверието в Неговото Слово носи мир и надежда и побеждава моите слабости.

Божието слово ми даде отговора. Исус ме обичаше толкова много, че не само прости всичките ми грехове от миналото, но също така погледна напред и ми прости за онези моменти на слабост, в които щях да се озова в бъдеще. Аз не трябва да позволявам на Сатана да се промъква с въпроси или неверие, както и вие не трябва да го позволявате.

Знайте днес, че мирът, надеждата и радостта са точно пред вас.

Отидете в Божието слово и му позволете да разпали вярата ви.

Молитва

Господи, всеки път, когато започна да вярвам на лъжите на врага, напомни ми за истината в Твоето Слово. Като вярвам в Теб, аз получавам мир и радост днес.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon