Имаме нужда от водач

Имаме нужда от водач

Защото Този Бог е наш Бог до вечни векове; Той ще ни ръководи дори до смърт. (ПСАЛОМ 48:14)

Вълнувам се да знам, че Бог е наш водач през всеки ден от живота ни. Колко прекрасно е да знаем, че имаме Някой, който ни води и гарантира че ще стигнем от една дестинация в живота до следващата.

Понякога, когато Дейв и аз пътуваме, наемаме водач, който да ни покаже най-добрите и най-важни места, които да видим. Един път решихме да разгледаме едно място сами. По този начин, разсъждавахме ние, ще можем да правим това, което желаем, когато желаем. Бързо обаче установихме, че самостоятелното ни пътуване е почти пропиляно. Прекарахме голяма част от дните като се губехме, а след това се опитвахме да намерим правилния път обратно. Поучихме се от грешката си и сега знаем, че най-добре можем да оползотворим времето си като следваме, а не като се лутаме безцелно сами в търсене на забележителностите.

Вярвам, че този пример от нашите пътувания прилича на начина, по който много хора се отнасят към живота. Искаме сами да определяме посоката си, да бъдем наши собствени водачи и да правим това, което искаме, в удобно за нас време. Но обикновено губим посоката и в крайна сметка си губим времето. В днешния стих Бог е обещал да ни води през целия ни живот. Той прави това чрез Святия Дух, Който ще ни говори и ще ни каже къде да отидем и какво да правим, стига да Го помолим да ни води.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Във всеки миг от живота ви, дори до смъртта, където и да се намирате, Бог е там!

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon