Имате ли надежда?

Имате ли надежда?

А вярата е даване на твърда увереност (потвърждение, законно право) за онези неща, за които се надяваме, доказателство за неща, които не се виждат и убеждението за тяхната действителност [вярата възприема като реален факт това, което не е разкрито на сетивата]. –ЕВРЕИ 11:1

Имате ли надежда, когато мислите за бъдещето? Или страдате от чувство на страх?
Хора, които са видели Божията вярност в миналото, са склонни да имат повече надежда за бъдещето. Те знаят, че една лоша ситуация може да се превърне в чудесно свидетелство само за няколко минути.

От друга страна хората, които са изгубили всякаква надежда, гледат на живота от перспективата на страха. Ужасът – като един близък роднина на страха – краде от нас способността да се наслаждаваме на обикновения живот. Той прави хората разтревожени и загрижени за бъдещето.

Надеждата е противоположното на страха – и близка роднина на вярата. Когато имаме вяра в Бога, това води до надежда и нашият възглед за живота и бъдещето е позитивен.

Надеждата ни позволява да оставим в Божии ръце въпросите, на които не можем да си отговорим; това ни дава сили да вярваме в най-доброто за дните, които ще дойдат.

Вие можете да имате надежда, когато се доверите на Божията любов. Той има силата да снабди всичко за вас и да ви преведе през всяка една ситуация.


Молитва

Господи, аз избирам да Ти се доверя, като знам че това води до надежда. Аз не трябва да се страхувам, защото Ти имаш способността да се погрижиш за мен, така че аз поставям надеждата си в Теб.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon