Изправете се лице в лице с истината

Изправете се лице в лице с истината

… Ако пребъдвате в Моето учение [ако се държите здраво за Моето учение и живеете в съответствие с него], наистина сте Мои ученици. И ще познаете истината и истината ще ви направи свободни. ЙОАН 8:31–32

Всеки, който се нуждае от емоционално изцеление и възстановяване от наранявания в миналото, се учи да се изправя лице в лице с истината. Ние не можем да бъдем освободени, докато живеем в отрицание. Ако сте наранени, говорете на Бога за това открито, защото Той се грижи за всичко, което се отнася до вас.

Много пъти хората, които са пострадали от малтретиране, изнасилване или някаква друга трагедия в живота си, се опитват да се държат така все едно това никога не се е случвало. Травматичните преживявания в детството могат да ни накарат да станем емоционално увредени и наранени по-късно в живота, защото развиваме мнения и отношения за себе си, които се основават на това, което се е случило с нас.

От моя личен опит, също така и от опита ми през годините в служението ми към другите хора, аз съм стигнала до заключението, че ние, човешките същества, имаме удивителната способност да строим стени и да крием неща в тъмните ъгли, преструвайки се, че те никога не са се случвали. Ние правим това, защото може да ни изглежда по-лесно. Но това да избягваме проблемите само ще ни държи в робство, а ако се изправим пред тях заедно с Божията помощ, това ще ни освободи.

Толкова е чудесно да бъдем във взаимоотношение с Исус, защото ние не трябва да крием нищо от Него. Той вече знае всичко за нас така или иначе. Ние винаги можем да отидем при Него и да знаем, че ще бъдем обичани и приети, без значение какво сме претърпели и пострадали или как сме реагирали на него.


Въпреки че може да ни е трудно да се изправим пред истината, Исус обещава да бъде с нас и да ни освободи.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon