Истинската любов трябва да дава

Истинската любов трябва да дава

В това се състои любовта – не че ние сме възлюбили Бога, а че Той възлюби нас и прати Сина Си като умилостивение (жертва за изкупление) за греховете ни. Възлюбени, понеже Бог така (толкова много) ни е възлюбил, то и ние сме длъжни да се обичаме един друг. –1 ЙОАН 4:10-11

Всеки копнее да бъде обичан и приет. Но много от нас се опитват да намерят щастието по погрешен начин. Ние се опитваме да го намерим в получаването, но то може да се открие само в даването. Божията любов е най-чудесният подарък, който ни е даден. Веднъж щом започне да тече към нас, тя се нуждае и от това да изтича от нас към другите; иначе става застояла и мудна.

Любовта трябва да дава, защото такава е нейната природа. Първо Йоан 4:11 показва как трябва да даваме любовта, която получаваме: Възлюбени, понеже Бог така (толкова много) ни е възлюбил, то и ние сме длъжни да се обичаме един друг.
Да живеем в Божията истинска любов е процес. Първо Бог ни обича, а после чрез вяра ние получаваме Неговата любов. След това ние обичаме себе си по един балансиран начин, връщаме обратно любовта на Бога и се научаваме да обичаме другите хора.

Любовта трябва да следва този курс, или не е съвършена. Веднъж щом имаме Божията любов в нас, ние можем да я даваме на другите. Можем да изберем да обичаме другите щедро. Ние можем да ги обичаме толкова дълбоко и безусловно, колкото Бог е възлюбил нас.

Молитва

Господи, не искам Твоята любов да стане като застояла вода вътре в мен. Помогни ми не само да получавам Твоята любов, но да мога да завърша този процес, като и аз избирам да обичам щедро другите хора.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon