Истинският тест за духовна зрялост

Понеже [ако сме] в Христос Исус, нито обрязването има някаква сила, нито необрязването, но вярата, която действа, дава ни сили и се изразява чрез любов.  –Галатяни 5:6

Повече от всичко друго Бог иска ние да имаме истинска, чиста, ревностна любов към Него и към другите. Ако можем да управляваме поне едно нещо в живота си, то трябва да бъде това – да обичаме другите хора.

Много хора мислят, че голямата вяра е знак номер едно за духовна зрялост. Но аз вярвам, че това да ходим в любов е истинският тест за духовна зрялост и зная, че то дава сили и енергия на нашето ходене с вяра. Библията ни учи, че вярата действа чрез любов. В Галатяни 5:6 се казва, че това което наистина има значение, е вяра, която действа, дава ни сили, изразява се и работи чрез любов. Любовта не е просто това, което казваме или някаква теория; тя е действие.

Да опитваме да ходим чрез вяра без любов е като това да имаме фенерче без батерия. Ние трябва да поддържаме нашата „батерия“ заредена с любов по всяко време, иначе вярата ни няма да може да действа! Вярвам, че християните имат проблеми, когато не се стремят усърдно да ходят в любов, като жизнено важна част от тяхната вяра и взаимоотношения с Бога.

Така че стремете се към живот в любов и гледайте вашата вяра да се утвърждава и да израства. Когато Божията любов е на първо място, всичко останало ще последва от нея.

Молитва

Господи, аз зная че моята вяра е безполезна без любов. Помогни ми да живея живот, който изобилва с Твоята любов. Води ме, докато получавам Твоята любов и давам любовта Ти на другите.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon