Истинското нещо

Истинското нещо

Търси мира, разпитвай и се стреми към него (следвай го)! (ПСАЛОМ 34:14)

Аз поучавам много за това, че трябва да следваме мира, когато следваме Бога, но искам да съм сигурна, че разбирате, че има и такова нещо като фалшив мир и ние трябва да внимаваме и да се пазим от него. Например, когато имаме силно желание да направим нещо, това може да произведе фалшиво чувство на мир, който всъщност идва единствено от нашите емоции. С времето този фалшив мир изчезва и Божията истина излиза наяве. По тази причина ние никога не трябва да прибързваме, когато вземаме важни решения. Затова винаги е мъдро и предпазливо да изчакаме малко преди да действаме.

Ето и един пример за това. Някой, когото Дейв и аз много обичаме, беше в нужда и ние искахме да посрещнем тази нужда. Това щеше да донесе голяма радост на този човек и да изпълни негово дълго чакано желание. Аз се развълнувах и отидох при Дейв, който се съгласи, че трябва да помогнем. Ние продължихме с нашия план, но колкото повече напредвахме, толкова по-малко мир чувствахме. Това ни създаваше проблем, защото вече бяхме обявили, че ще помогнем и аз не исках да нарушавам обещанието си. Аз нямах проблем да кажа, че съм сбъркала, но не исках да разочаровам човека, който разчиташе на нас.

Минаха няколко седмици и аз се молих за ситуацията. Накрая съвсем изгубих мира си до степен, че отидох при този човек и казах: „Нещо не е наред с нашия план. Аз нямам абсолютно никакъв мир за това.” За мое голямо облекчение, другият човек се чувстваше по същия начин. Аз бях позволила на моето емоционално вълнение за този план да създаде в мен фалшиво чувство на мир, което изчезна с времето.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Не вземайте важни решения без да изчакате, за да се уверите, че имате истински мир в себе си за тях.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon