Истинско удовлетворение

Истинско удовлетворение

Защото насища жадна душа и гладна душа изпълва с блага. (ПСАЛОМ 107:9)

Надявам се, че сте преживели време с Бога, което е било изключително удовлетворяващо за вас. Той е Единственият, Който наистина може да удовлетвори копнежа на душата, така че не губете време в напразни стремежи към щастие.

Без значение какво притежаваме, къде ходим или какво правим, нищо не може да ни удовлетвори, когато сме отделени от Бога. Пари, пътуване, къщи и мебели, дрехи, големи възможности, брак, деца и много други благословения, които всички със сигурност могат да бъдат вълнуващи и да ви донесат щастие. Но щастието се основава на това, което се случва в определен момент, докато истинската радост, която Бог иска да имаме, се основава на вътрешната сигурност, която е напълно независима от външните обстоятелства.

Ние никога няма да бъдем трайно удовлетворени, ако не поставим Бога на първо място във всичко, а когато го направим, тогава Той ще ни прибави и всички други неща (вж. Матей 6:33).

Ние харчим време и пари, и внимателно правим планове как да нахраним себе си физически всеки ден. В някои дни понякога може да знаем какво ще ядем на следващия ден! Точно както трябва да храним нашето естествено тяло, ние също така трябва да подхранваме себе си духовно. Изглежда често си мислим, че можем да имаме чудесно взаимоотношение с Бога, без да храним себе си с Неговото Слово и без да изпълваме себе си с Неговото присъствие. Търсете Го поне толкова усърдно, колкото търсите да се нахраните и физически с храна.

Ние бяхме създадени да се наслаждаваме на преживяването на едно живо взаимоотношение с Бога и винаги нещо ще липсва на всеки от нас, докато не го осъществим. Ако отделяме време да се храним богато с Неговото Слово и да се наслаждаваме на Неговото присъствие ежедневно, ние ще преживеем дълбоко и продължително удовлетворение.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Хранете душата си толкова добре, колкото храните и тялото си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon