Кажете сбогом на срама

Кажете сбогом на срама

Защото Писанието казва: „Никой, който вярва в Него [който се придържа към, разчита на и уповава на Него], няма [никога] да се посрами и да бъде разочарован“. –РИМЛЯНИ 10:11

Когато някой има природа, основана на срама, каквато имах аз, тя става източник или корен на много сложни вътрешни проблеми като депресия, самота, изолация и отчуждение. Всякакви видове компулсивни разстройства се коренят в срама: пристрастяване към наркотици, алкохол и други химически субстанции; хранителни разстройства като булимия, анорексия и затлъстяване; пристрастяване към парите като стиснатост и хазарт и всякакви видове сексуални перверзии – списъкът е безкраен.

За някои хора работохолизмът е резултат от срама в техния живот. Има хора, които са такива работохолици, че никога не могат да се наслаждават на живота. Ако не работят денонощно, те се чувстват безотговорни. Всъщност някои хора са като мен, каквато бях преди – ако се наслаждават и се радват на живота, те се чувстват виновни.

Вие може да се борите с работохолизъм, както аз се борих преди, или може да водите друга битка, различна от моята, която се основава на срама. Важното е, че срамът може да ни разруши.

Но ние не трябва да му позволяваме да го направи. Когато вярваме в Бога и предадем живота си на Него, Той премахва нашия срам. Исус умря, за да ни очисти от греха и да покрие нашите грешки, и за да можем ние да живеем в Божието присъствие като Негови деца.

Ако срамът ви атакува, време е да запомните истината: Бог ви обича и ако вие вярвате в Него, ако се държите за Него, ако Му имате доверие и уповавате на Него, Той ще премахне вашия срам.


Молитва

Господи, зная, че когато вярвам в теб, аз не трябва да живея в срам. Благодаря Ти, че премахваш моя срам, за да мога свободно да живея в Твоето присъствие.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon