Какво искаш, Господи?

Какво искаш, Господи?

И така, кой ще направи днес доброволен принос и ще посвети себе си на Господа? (1 ЛЕТОПИСИ 29:5)

Християните стават опасни за врага, когато започнат да живеят един посветен живот, който е изцяло предаден на Бога. Този вид посвещение означава, че ние предаваме на Бога всичко, което сме и което имаме. Не можем да задържим нищо за себе си. Когато посвещаваме себе си, ние каним Бог да ни говори и да действа в нас относно която и да е област от живота ни, която Той избере да посочи.

Ако ние наистина сме сериозни за това да бъдем отделени за Божия употреба, трябва да се запитаме дали има някаква област в живота ни, която задържаме за себе си и в която не допускаме Бога. Какви малки, скрити, тайни места имаме в сърцето си? Кои са нещата, за които казваме: „Ами, Господи, ти можеш да имаш всичко освен това”, или „O, не, Господи! Аз не съм готова за това!”, или „Боже, само не докосвай още това взаимоотношение”, или „Господи, само не ми казвай да спра да правя това”? Пълното посвещение не казва: „Господи, Аз ще си чета Библията всеки ден; Аз ще уча на изуст стихове и ще скрия Твоето Слово в сърцето си и ще се моля много часове на ден, но моля Те, не искай от мен да се откажа от моя малък, любим порок!” Не, пълното освещаване казва и означава с цялото ви сърце: „Аз предавам себе си – изцяло – на Теб, Господи. Говори ми и ми кажи какво искаш”.

Аз нямам предвид да прозвуча така все едно ние трябва да очакваме Бог да ни отнеме всичко, което харесваме и на което се наслаждаваме, защото Той няма да направи това. Но всичко наше трябва да бъде на Негово разположение. Той трябва да прави избора относно това кое е наистина добро за нас и кое не е; нашата работа е да Му се доверим напълно.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Бъдете изцяло на разположение на Бога, не задържайте нищо за себе си.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon