Какво очаквате?

Какво очаквате?

Благ е Господ към онези, които Го чакат с надежда и очакване, към душата, която Го търси. (ПЛАЧЪТ НА ЕРЕМИЯ 3:25)

След като сме се помолили и сме питали Бога за онова, което искаме, от което имаме нужда или желаем, ние трябва да стоим изпълнени с очакване. Трябва да бъдем пълни с надежда, която е радостно и уверено очакване да ни се случи нещо добро. След години, изпълнени с разочарование в детството ми и ранните години на юношеството ми, аз развих онова, което Библията нарича лоши предчувствия (вж. Притчи 15:15). Това означава, че аз очаквах лоши новини почти през цялото време. Вярвам, че много хора са хванати в капана на това да се страхуват да очакват нещо добро, защото те не искат да бъдат разочаровани отново. Бог иска всички целенасочено да очакват добри неща от Него, защото Той е добър.

Също така не бъдете пасивни. Пасивният човек е някой, който иска да се случват добри неща, но няма да направи нищо, а ще чака да види какво ще се случи. Въпреки че днешният стих ни казва да чакаме, в него се казва да чакаме с очакване. Аз обичам да изповядам стихове на глас, докато чакам Бог да действа в моя полза. Те ми напомнят за Неговите обещания и ме насърчават. Божието слово е изпълнено с творческа сила и когато тя е изговорена с вяра, това е равносилно на това да сеем семена, които ще ни донесат жетва.

Ако сте се молили и сте чакали по-дълго, отколкото сте планирали за отговора, благодарете на Бога за това, че Той работи, когато вие сте изкушени да бъдете нетърпеливи. Кажете на Бога какво очаквате и гледайте напред към вашия пробив. Не падайте в капана на оплакването и мърморенето докато чакате. Бъдете радостни и уверени, че вашият отговор идва.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС: Не губете надежда. Бог работи и вие скоро ще видите резултатите.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon