Как да развиваме своите дарби

А всички тези [дарби, постижения, способности] са вдъхновени и се вършат от един и същи [Святи] Дух, Който разпределя на всеки поотделно и индивидуално [точно] както иска.  –1 КОРИНТЯНИ 12:11

Хората непрекъснато ме питат как да открият и да развият дарбите, които Бог им е дал. Ето някои полезни стъпки, които съм открила:

  1. Фокусирайте се върху силните страни, които Бог ви е дал. Когато се концентрирате върху вашите силни страни, това ще ви помогне да изпълните призванието, което Бог е поставил върху живота ви.
  2. Упражнявайте вашата дарба. Намерете нещо, което харесвате да правите и което правите добре, и го правете отново и отново. Искате ли да знаете какво ще се случи? Ще се почувствате по-добре относно себе си, защото няма да се чувствате победени.
  3. Имайте куража да бъдете различни. Нещастието идва, когато се опитваме да бъдем като всички останали, вместо да приемем уникалната личност, която сме.
  4. Научете се да се справяте с критиката от другите хора. Бъдете достатъчно уверени и знайте кои сте в Христос, така че да можете да слушате какво казват другите и да бъдете отворени да се променяте, без да се чувствате длъжни да се съгласявате с тяхната гледна точка или да спечелите тяхното одобрение.

Бог е заложил величието във вас. Нека днес да бъде началото на едно голямо приключение, в което да започнете да използвате дарбите, които Той ви е дал.

Молитва

Господи, аз искам да култивирам и да развивам дарбите, които Ти си ми дал. Дай ми смелостта да Те следвам и да развивам дарбите и способностите, които Ти си вложил в мен.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon