Как да се бием в доброто войнстване на вярата

Подвизавай се в доброто войнстване на вярата; хвани се за вечния живот, за който си бил призван, като си направил добрата изповед пред мнозина свидетели.  –1 ТИМОТЕЙ 6:12

Ние трябва да се бием срещу врага в доброто войнстване на вярата – но какво означава това на практика? Ето шест ключови стратегии:

  1. Мислете агресивно. Като генерал, който се приготя за битка, планирайте и изчислявайте как да завладеете и да победите врага.
  2. Молете се усърдно и пламенно. Евреи 4:16 ни инструктира да се приближаваме към Божия трон смело и с увереност. Отидете при Него с увереност и Му кажете от какво се нуждаете.
  3. Говорете, без да се страхувате. В Първо Петрово 4:11 се казва: Ако говори някой [нека да го направи като някой, който прогласява] Божиите слова… Вие и аз трябва да имаме глас, който да заповядва в духовния свят срещу силите на злото.
  4. Давайте изобилно. Начинът, по който даваме, е начинът, по който получаваме (вж. Лука 6:38). Живейте живота си, като бъдете щедри.
  5. Работете сериозно. Всичко, което вършите с ръцете си, трябва да го правите с цялата си сила (Еклисиаст 9:10). Разпалвайте огъня на Святия Дух и свършете работата си докрай.
  6. Обичайте безусловно. Като деца на Бога, ние трябва да обичаме другите така, както Бог обича нас – безусловно и жертвоготовно.

Предприемайте тези стъпки и когато дойде врагът, вие ще бъдете изпълнени с Божията сила – ще бъдете непобедими.

Молитва

Господи, аз не искам да си седя отстрани и да изпусна доброто войнстване на вярата, към което Си ме призовал. Докато продължавам напред, покажи ми как да прилагам тези шест стратегии в моята борба срещу врага.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon