Как да се молим непрестанно

Как да се молим непрестанно

Като се молите в Духа по всяко време (по всеки повод, във всеки сезон), с всякаква молитва и прошение, бодърствайте в това с неуморно постоянство, като се застъпвате за всички светии (Божия посветен народ). ЕФЕСЯНИ 6:18

Повечето вярващи са добре запознати със стиха от 1 Солунци 5:17. В него се казва: „Молете се непрестанно“.
Преди се чудех: Господи, как е възможно да се моля непрестанно? За мен фразата „непрестанно“ означаваше постоянно, без прекъсване. Не можех да разбера как е възможно това.

Сега разбирам по-добре какво има предвид Павел. Той иска да каже, че молитвата трябва да бъде като дишането – нещо, което правим непрекъснато, но често несъзнателно. Физическите ни тела се нуждаят от постоянен прилив на кислород. По същия начин духовният ни живот трябва да бъде подхранван и поддържан от непрекъсната молитва.

Проблемът е, че поради легалистичното, религиозно мислене ние сме придобили погрешната представа, че ако не спазваме определен график на молитва, пропускаме целта. Но ако станем прекалено „религиозни“ по отношение на молитвата и мислим, че трябва да се молим определено време, защото така го прави някой друг, ще си навлечем осъждение. Важният урок за молитвата не касае позата за молитва, времето или мястото, а това да се научим да пребъдваме в молитва през целия ден. Молете се с вяра, по всяко време и на всяко място.


Святият Дух е Този, Който ще ви поведе към живот на постоянна молитва.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon