Да преживеем Божия мир, като живеем в настоящето

Да преживеем Божия мир, като живеем в настоящето

Това ви казах, за да имате в Мене мир. В света имате скръб; но дерзайте: Аз победих света. –ЙОАН 16:33

Да имаме спокойно и мирно отношение е безценно. Това е отношение, което казва: „Аз се доверявам на Бога“ и то говори много силно на хората.

Но отнема много време, изисква се съсредоточаване и е необходимо благодатта на Бога да присъства в живота ни, за да имаме мир постоянно.

Прекалено често нашето ниво на стрес е обвързано с нашите обстоятелства. Може да сте стресирани, защото винаги сте заети или се борите с финансови проблеми, или защото не се разбирате с някого, когото обичате.

За да победим стреса в живота си, ние трябва да се научим да упражняваме мира, който ни е даден от побеждаващата сила на Исус.

Един от начините да изградим постоянен мир е да се научим да живеем „в настоящето.“ Можем да прекараме много време, като си мислим за миналото или като се чудим какво ще ни донесе бъдещето… но няма да можем да постигнем нищо, освен ако умът ни не се съсредоточи върху настоящето.

В Библията се казва, че Бог ни дава благодат за всеки ден от живота ни. Вярвам, че Божията благодат е силата, която ни дава способност и енергия да направим това, което трябва – а Той я дава щедро, когато ни е нужна.

Всеки ден трябва да казваме: „Бог ми е дал днешния ден. Аз ще се радвам и ще бъда доволен в него.“

Ако успеете да се научите да се доверявате на Бога в настоящето, получавайки Неговата благодат, когато ви е необходима, можете да станете човек, който наистина има мир – а в това има голяма сила.


Молитва

Господи, аз зная, че Ти си победил всяка пречка, затова Те моля да ми помогнеш да живея с онзи мир, който Ти Си снабдил за мен. Покажи ми как да ти се доверявам, докато живея в настоящето.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon