Научете се да прощавате като Исус

Научете се да прощавате като Исус

А Исус се молеше: Отче, прости им, защото не знаят какво правят. –ЛУКА 23:34

Веднъж чух за един тийнейджър, който бил пиян и причинил катастрофа, в която беше убил съпругата и детето на един човек. Човекът знаел, че Бог иска той да прости на младия мъж, който беше причинил катастрофата, и чрез много молитви успял да позволи на любовта на Бога да протича през него.

Този човек знаеше как да прощава като Исус. Той беше разбрал, че този млад мъж също беше наранен и се нуждаеше от изцеление.

Когато хората ни нараняват, ние трябва да се научим да гледаме на това какво хората са причинили сами на себе си, вместо да гледаме само какво са причинили на нас, защото наранените хора нараняват другите. Обикновено когато един човек нарани някой друг, той вероятно наранява самия себе си също толкова и страда като резултат от това. Ето защо, когато висеше на кръста в агония, Исус каза за онези, които Го убиваха: „Отче, прости им, защото те не знаят какво правят”.

Това е невероятна простителност. Нека тя да ви вдъхновява днес. Ние всички трябва да се стремим да прощаваме като Исус.


Молитва

Господи, когато хората ме нараняват, помогни ми да виждам отвъд собствената си болка и да видя тяхната болка. Помогни ми да обичам и да прощавам като Исус.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon