Ключът към удовлетворението

Ключът към удовлетворението

Затова сега така говори Господ на силите: „Помислете за постъпките си и си спомнете онова, което ви постигна“. (АГЕЙ 1:5)

Бог е планирал великолепен, чудесен и удовлетворяващ живот за вас и за мен, но ако ние сме твърдоглави (вж. Изход 33:3) или коравосърдечни, тогава ще го пропуснем. Упоритостта и отказът да чуем и да се покорим на Божия глас ни закоравява в нашите пътища и ни прави неспособни да се придвижим напред. Когато се намерим в такова състояние, често не успяваме да спрем и да се запитаме какъв е проблемът.

Днешният стих говори за времето, в което Божият народ беше неудовлетворен и изпитваше множество трудности, затова Бог им каза да размислят за пътищата си. Много често, когато хората са неудовлетворени, те търсят причината навсякъде другаде, само не и в себе си. Ако не сте удовлетворени в живота си, направете това, което Бог каза на старозаветните хора, а именно да размислите за пътищата си. Помолете Бог да ви говори за „вашите пътища“ и обърнете внимание на думите Му. Налагало ми се е да правя това много пъти, в резултат на което е трябвало да променя мисленето, мотивите или поведението си.

След като съм изпитвала себе си, съм откривала, че съм упорита, твърдоглава, своенравна, горда и т.н. Всички тези неща пречеха на моя прогрес. Благодаря на Бога, че Той ме промени! Моля се да продължава да ме променя.

Искам да имам всичко, което Той желае да имам и нищо от това, което не желае. Аз му принадлежа, както и вие. Той желае да имате щастлив, благословен и чудесен живот, пълен с удовлетворение и наслада. Ако вашият живот не е такъв, помислете за пътищата си, помолете Бог да ви покаже какво трябва да се промени и след това направете това, което Той ви каже.


БОЖИЕТО СЛОВО ЗА ВАС ДНЕС

Не се страхувайте да се изправите пред истината за себе си, защото истината ще ви направи свободни.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon