Когато напредвате бавно

Когато напредвате бавно

И не само това [сега нека да бъдем изпълнени с радост!], нека да се хвалим и да тържествуваме в нашите проблеми и да се хвалим в скърбите си, като знаем, че скръбта и страданието, и трудностите произвеждат търпение и твърдост. –РИМЛЯНИ 5:3

Много е важно да обновяваме ума си, но също така е важно да осъзнаем, че този процес на препрограмиране или обновяване на ума ни ще се случва малко по малко. Не се обезсърчавайте, ако вашият напредък е бавен, или когато имате временни неуспехи и лоши дни. Просто се изправете отново, изтупайте прахта от себе си и започнете отначало.

Когато едно бебе се учи да ходи, то пада много, много пъти преди да развие способността си да ходи без да пада; обаче бебето не се отказва. То плаче за кратко, когато падне, но винаги се изправя и опитва отново.

По същия начин ние се учим да променяме мисленето си. Борим се и падаме, но Бог винаги е там, за да ни вдигне. Вместо да се чувствате разтревожени и притеснени, спомнете си какво казва Библията да правим и „тържествувайте” по време на трудностите, защото самият факт, че вие се борите, означава, че се подвизавате в доброто войнстване на вярата.

Ще има дни, когато няма да правим всичко правилно – дни, в които ще мислим негативно. Но никога не спирайте да се опитвате. Бог постепенно ще ни доведе до Неговия начин на мислене, когато продължаваме напред и не се отказваме!


Молитва

Господи, благодаря Ти, че Ти ме вдигаш, когато падна. Зная, че когато се боря, Ти можеш да работиш в мен, за да ми помогнеш да преодолея моя негативен начин на мислене и да ме водиш все повече и повече до съгласие с Твоя начин на мислене.

Facebook icon Twitter icon Instagram icon Pinterest icon Google+ icon YouTube icon LinkedIn icon Contact icon